Reset Password

Your search results

Kako biti uspješan host i zadovoljiti potrebe gostiju

Objavljeno na September 19, 2018 od admin

Kao i svaki drugi host vi ste dobri jedino onoliko koliko vaši gosti misle da jeste. U današnjem svijetu široke dostupnosti komfora, besprijekorne čistoće i unaprijeđene presonalizacije odmora, vrlo je važno znati što gosti zapravo žele, ali i kako im pružiti uslugu koja će vas izdvojiti iz ‘mora’ ostalih ponuda. A kako to učiniti, te omogućiti odlične recenzije gostiju, pročitajte u nastavku.

  • ODREDITE KOJI SU TO ZAPRAVO GOSTI ČIJA STE OČEKIVANJA U MOGUĆNOSTI ISPUNITI.

Nemogućnost kreiranja potpunog zadovoljstva kada je riječ o gostima zapravo ne znači da je vaša usluga loša već da je nudite pogrešnoj skupini ljudi. Da biste riješili ovaj problem potrebno si je postaviti dva pitanja:

  • Tko su vaši ‘kupci’.
  • Kako postojećim sredstvima ispuniti njihova očekivanja.

Ako se suočavate sa problemom prilikom odogovora na data pitanja, jednostavno zamolite vaše zadovoljne goste da vam kažu zbog čega su oni baš vas izabrali i koji su to  njihovi preduslovi i planovi kada je riječ o odmoru i putovanju. Na ovaj način ćete otkriti kakvim to ljudima vaš tip smještaja pruža najbolju uslugu.

  • POTRUDITE SE ISTRAŽITI ŠTO VAŠI GOSTI ZAPRAVO ŽELE I KAKO UNAPRIJEDITI USLUGU KOJU IM PRUŽATE.

Da biste unaprijedili vašu uslugu potrebno je stvoriti bespijekornu komunikaciju sa gostom prije nego što dođe uživati u vašem smještaju. Na taj način će se gost ‘povezati’ sa vama prije dolaska te će to imati veliki utjecaj na cjelokupni boravak. Osim toga, trebali biste na samom pocetku napravit mali ‘survey’ gdje bi gost mogao navesti što to on očekuje od vas, ali i i na samom kraju, kako biste vidjeli koliko ste uspješno ispunili njegova očekivanja i znali što promijeniti za naredne posjete.

  • OBAVEZNO ODGOVRITE NA ‘FEEDBACK’ GOSTIJU

Samim tim što odgovarate na recenzije gostiju pokazujete da vam je stalo do njihovog mišljenja i da ste spremni učiniti ‘mnogo više’ da biste ispunili njihova očekivanja. Na ovaj način gosti prepoznaju vaš trud i uvijek se rado vrate da bi vidjeli da li ste zapravo usvojili njihove prijedloge.

 

 

 

  • MOTIVIRAJTE VAŠE RADNIKE

Radnici sa ne tako velikim samopouzdanjem mogu veoma lako pokvariti cjelokupni doživljaj gostiju. Kada nisu motivirani, oni i ne daju svoj maximum i tako je čitav boravak podložan jednom velikom razočarenju kada je gost u pitanju. Zato bi trebalo što češće nagraditi rad vrijednih radnika i prepoznati njiov trud nekom promocijom ili pak zahvalnicom.

 

 

 

 

Kategorija: Ideje za odmor, Usluga

Ostavite odgovor