Reset Password

Your search results

Jednostavne ideje pomoću kojih će vaš smještaj odisati luksuzom

Objavljeno na September 21, 2018 od admin
  • MANJE JE UVIJEK VIŠE:

Kada je u pitanju kreiranje luksuzne atmosfere, minimalizam je uvijek najučinkovitije sredstvo. Ne samo da tada prostor odiše luksuzom već je i mnogo ekonomčnije urediti prostor da izgleda jednostavno, a opet zadivljujuće. Prilikom dizajniranja vašeg stana kuće ili vile, odredite minimalnu količinu namještaja za svaku prostoriju. Na primjer, za trpezariju odaberite neki jednostavan stol i stolice,a zatim, cvijećem, ukrasima i sitnim detaljima učinite prostor zanimljivijim.

 

 

 

  • DOBRO OSVJETLJENJE KAO JE JEDAN OD GLAVNIH FAKTORA.

Zatamnjene prostorije nikako ne odišu luksuzom i često doprinose kreiranju negativnosti kada su gosti u pitanju,. Osvjetljenije prostorije kreiraju raskošniji osjećaj i čine prostor mnogo pristupačnijnim. Prilikom izgradnje vaše kuće, vile ili apartmana, potrudite se da stvorite što više dnevnog osvjetljenja ali i što bolju umjetnu rasvjetu.

 

 

 

 

  • ISTAKNITE ‘ENTERWAY’

‘Prvi utisak i  jeste najbitniji utisak’. Ako želite da gosti osjete jednako uzbuđenje kada otvore vrata vaše vile, kuće ili aprtmana kao i prilikom bookinga trebali biste posvetiti veliku pažnju dizajnu vaseg hodnika. Sve to možete postići sa malo dodatnog cvijeća, neobicnih lampi i tepiha, te malog stola sa knjigom dobrodošlice.

 

 

 

 

 

 

 

  • STVORITE ILUZIJU VEĆEG PROSTORA POMĆU OGLEDALA I SLIKA

Bez obzira na veličinu vašeg apartmana, kuće ili vile, velika ogledala i uramljeni posteri kreiraju osjećaj raskoši i prostranstva. Iako ogledala i ramovi ponekad mogu biti jako skupi, često se mogu i naći po nižim cijenama u ‘secondhand’ radnjama, ili čak možete preurediti  i dotjerati stare ramove koje već posjedujete.

Iako navedeni savjeti mogu doprinjeti u velikoj mjeri kada se radi o luskuzu vaše ponude jako je bitno i da vaši zaposlenici svojom uslugom učine da se gost osjeća kao da je na najskupljen odmoru ikada.

 

 

Kategorija: Ideje za odmor, Usluga

Ostavite odgovor